Steun Project Sichya

Lionsclub Epe steunt dit jaar de Stichting Project Sichya als kerstactie.

‘Sichya’ betekent ‘onderwijs’ in het Nepalees, maar schoolgang is voor kinderen in Nepal geen vanzelfsprekendheid. De stichting bevordert de schoolgang door ieder jaar tachtig kinderen uit lagere kasten in het bergdorp Phulasi te voorzien van schrijfwaar, schooluniformen en andere spullen. Door de kleinschalige organisatie en de korte lijnen met de schooltjes in Phulasi is de stichting in staat om effectief de hulp op de juiste plek te krijgen. 

Een kind ondersteunen kost 40 euro per jaar, maar er wordt ook gekeken naar wat elk individueel kind nodig heeft. Een nieuwe rugzak is natuurlijk niet ieder jaar nodig. De materialen worden in Kathmandu ingekocht, om bij te dragen aan de regionale economie, en aan het begin van ieder nieuw schooljaar uitgedeeld. De stichting bestaat uit vrijwilligers.

De Lionsclub Epe heeft als eerste aanzet een bedrag van  1.000 euro beschikbaar gesteld voor deze kinderen. Wie wil kan een bijdrage storten via rechts staande donatie

Doneer voor Project Sichya

Heeft u ook een wens waar we u bij kunnen helpen.

Het motto van Lions Epe is Helpen. Als u iets heeft of u kent iemand die onze hulp kan gebruiken bij een activiteit die maximaal in een dag deel kan worden gerealiseerd. Neem dan contact met ons op en stel uw wens voor. U kunt dit eenvoudig doen doe onderstaande formulier in te vullen.

 

9 + 14 =